Wednesday, 18 July 2012

Freundschaft or Friendship

  

Kalau nak crite psal friendship ni kan, mmg pnjng lha. So, mcam sye ni kwan x delha rmai sngat. Majoriti kwan kat skolh jelha. Kat fb, itu pun sikit. Kbnykkn sume smbong. Haha. Sapelha nak kwan dgan kitee ny kan? Hmm. Perangai dyeorg mmg mcam-2lha. Gurau, touching, jealous, itu sume mmg prkre biase kut bg spe yg dh lme brkwan. Tp, xsemstinye sume bnde ni dianggap prkre biase oleh sstngh org lain. Mcam sye, bnde mcm ny ade positif and ade negatifnye. Tapi lebih kpade negatif. Positifnye maybe leh mrapat lg hbngan kut. Hmm. Entahlhaa. Kwan yg dah lme knal dari TADIKA lha katekan, bleh gaduh besarlha dsbbkn bnde ny sume. Sye akui yg sye pnah lalui. Hahah. Sbab tu sye crite :). Time gaduh, mmg setan ny keliling kite dok heboh hasut, hasut, and terus hasut. Tapi bile dah baik blik, time kite rewind/flashback balik, conform kte trfkir : "eh,ape yg aku dah buat haa?" "ya allah, bodohnye aku pegi buat bnde tu sume!!" "hmm,agak2nye, kteorg ny bleh kwan blik mcm dlu ker?" Itu normal lha kan? Biaselha tu. Manusie mane yg x pnah buat silap. 

Mcam sye ni kan, dah mcam2 lalui psal friendship dlam thun ni. Kebanyaknnye mmg hampe sikitlha. Tapi nak buat mcam mne, i just think that ade hikmah untk sumenye. Gaduh besar, haa itu sume punce dari salah faham, dendam lame, ade batu api, fitnah sane sini. Sye da lali dgan tu sume. Sye just fkir sume bnde bleh setel. Tapi, not easy as we think. Mcam2 kne buat. Kalau kite ade ksbaran, ketaatan, kprcyaan, kekuatan (yeww,klishe sngat :) hahaha) insya-Allah kte bleh tmpuh dgan sume dugaan dlam friendship ni. Termsuk hal2 lain. Hmm. Dalam kite brkwan ni, kite kne brtlrnsi. If kite brat sblah, x bleh jgak. Pilih Kawan? Hmmm. Kite jganlha trlalu plih kwan sgat kan. Just kite kne bjak plih kwan. Jganlha nak kwan dgan bdak2 yg "hot". Ape yg "hot" ny? Mlaslha nak trngkn. Korangpun da tahu kan? Dah bernanah mate ny tgok prlkuan bdak "hot". Hahaha, bkan nak ckap apelha tpi mcam enthlha. Susah kut nak trngkn. "hot" tu stu prktaan yg mngndngi bnyk mkne skung ny. Lbih2 lagi kat fb. Cube korang tgok kat FB. Sehari mesti tak sah tgok bdak2 ny update status psal bdak "hot". Mngku tak "hot" lha, bnci bdak "hot" lha. Hmm. 



How about kite dpat kwan yg mcam "KING". Ex, if kte x dpat buat smething untk dye, haaa mlelha mrah,ngajuk, etc. Bgi sye, elok kite "BASUH" dye bersih2. Buat ape yg ptut untk buat sedar/berubah. Tp an, klau dye tk brubh jgak mcm mne? Hmm. i think, tngglknn jelha. Buat ape lyan org mcam tu. Kte da try buat dye sdar ape sume, still jgak mcam tu. Buat sekse hdup je. Hahaha. Tp before that, kte jganlha cpat giveup nk ksi kwan kte tu brubah. Just lyan je dulu. Tapi kalau lpas tu still mcm tu jgak, tawakal jelha. Ape lg yg bleh kte buat? Manusie ny klau nk brubah, tk prlu sbnyrnye hrapkn bntuan org lain. It's start from us. Kalau kte x mlekan dlu, conformlha kut kte ssh nak brubah. Tunggu dpat musibbah dari Allah dulu kut baru nak berubah. Ehhh!! Jgan korang. Naye jwabnye. Sesungguhnye blsan/musibbah dari Allah tu sungguh dahsyat.

So korang, friendship ni kne pndai jgelha. Bg org yg x pndai jge tuu, better korang g "BASUH" dri korang tu. Kasi hilang daki2, kutu2, hitam2 kat hati and otak korang tu. Sye akui yg sye pnah buat kslpan dlam friendship ny. Takperlulha nak bgthu ape yg sye dah buat. Tapi an, sye tnyelha kat korang. Agak2 kan, kalau dlam hdup kte ni xde kwan, hdup brsndri je, ape yg akn trjdi kat kte? How about kalau kte asyik dgan kwan smpaikn family, carrier, lover kte lpekn mcam tu je? So snang cite mcam nylha. Kite kne brtlrnsi. Tak bleh brat sblh. Hidup kne balance. Jgan dok buat bnde2 yg negatif. Ape jadahnye. Hahaha *trkne kat hdung sndri >.<*. Apepun, family is firstlha. Sye slalu nshatkn kat kwan2 sye spye ingt fmily dyeorg. Tnpe dyeorg, sapelha/takdelha kite ny. So, jum kte mmbhgiekan dri kite sndri and try to always happy dgan semue org. Hidup mcam nylha best. More Peace is better. Takpyh nak stress stiap hari. Alwayslha smbhyg 5waktu. *mcam full je, nak sruh org buat :P*. Okeh,btw sye mntk maaf if post ny x best, x bgus, poyo, mcam bodoh, and yg sme wktu dgannye, plus blog x lawaa, kosong, hrap dimaafkan. Korang nak tegur, just tegur je, Tak perlu nak mngluarkn kte2 yg Allah tak suke. Peaceyoww sumeee.
Assalamualaikum :)




# Ni gamba last day skolah 2011. Time ni mmg rmai tak dtang. Lgpun, ni candid. Thanks to Muadzam. Btw, aku rindu korang. Bila nak kluar mcam dulu2 haa? Semua dah ade hal masing2 skarang :(




Saturday, 18 February 2012

Nak Pakai BlackBerry Balik :/

Assalam korang , haahaa . Ape cite ? Hmm , entah knape sjak kblkngan ni , aku tringin sngat nak pkai BlackBerry balik . Erghhh , mngkin salah satu faktor dye BlackBerry ni snang nak text, IM, BBM, Whatsapp, and so on lah . Erghh , ramai mmber2 BB aku skung ny da lost contact . Aiyoo , seriously aku rindu dyeorng . Hmmm , lg satu , awek ak pun pkai BB jgak . Snanglha nanti kami . Takyah nak text2 just BBM . 


FYI , sblum ni aku pnah pkai BB . BB Curve 9300 je . Tak mampu actually nak beli mahal2 . Reason aku jual BB ni sebab ular sngguh mnat kat BB aku ni . Hahaha . Beb , that was FAKE ! aku tak jual pun just bagi kat someone tu yg actually nak sngat pkai BB ni , nak update status kat fb via BB , tapi die menafikannye . Takpe2 , now dye dah happy ngan BB tu + dgan Galaxy Tab aku sekali . Erghh , bilelha kau nak pulangkan balik Galaxy Tab aku tu ? Hmmmm , rindu giler aku dgan Tab aku tu .

Insyaallah aku akan beli BB next week ni . BB ape , i'm not sure . Tapi ann , aku btul mnat dgan BB Torch 9800 tu . Tapi , dye OS6 . Bukan OS7 . Hmmm , nak je beli curve 9360 tapi budget tak de lhaa . Aku trget around 1k kut . 


P/S : Hmmm , seriously i'm craving for this tapi die OS 6 :(

Thursday, 26 January 2012

'Cause Now I Pay The Price'

Entah knape aku buat TITLE mcam ni. Hmmm, aku ni kan, mmg jhat. Tak nak dgar ckap org yg syg aku. Nak ikut kpale aku je. Sape yg hdup dgan aku mesti x tahan. Entah blelha aku nk brubah. Mngkin ajal nk smpai bru nk brubah. Yelha, org yg nak prgi ni prngai plik2 je. Baik smcam je. Hmmm, entahlhaa. Aku x nk mati awal sbab aku blum rse hdup brdkari lagi. Now msih dbwah tnggungan ibuayah. Aku nk blas blik jse dieorg. 


Tpi, bleh ke ak hdup dgan keadaan yg mcam ni? X tntu arah, serabut, trhegeh-2 msg and call org tu, rse srbe slah smpai mati. Beb, mcam mne aku nk SPM? Dpan mkbpak aku pure2 happy. X nk dyeorg tgok ank dye mcam ni. Dah mcam2 aku buat. Berubat, mnunaikan rukun islam, tapi entahlha weyhh! Setiap hari, msti aku mngis. Entahlha, malu je aku ni. Lelaki kene kuat ek? X leh nangis kan? Hmmm. Aku ingat lgi kate2 seorng umat ni : 
"Amir tak boleh nangis mcam ni. Malulha. Amir tu lelaki. Amir cube setelkan baik2. Sabar yee. Janji dgan ****************** yg amir akn brubah. Dah tak mhu nangis. Lap air mate tu."



Punyelha aku happy time umat tu ckap cam tu. Aku rse kan, umat tu msti rse mnympah dgan aku sbab buat entry ni. Cam mne aku nk tenang? Nak mkan diri? Aku x nak bnuh dri sbab aku pk sume bnde leh setel tpi bkan dgan prpshan. Ye aku thu slame ni aku dah ugut, sekse, kongkong kau smpai kau mnympah kat aku. Aku thu mne org suke jdi cam tu tpi tlonglha bg aku pluang. Org sume ckap aku ni tah ape2. Heyyy, bjet bgus je org yg ckap cam tu. Beb, aku ni ble da syg org tu, ak syg btol. Pk senang2 nak lpekan mcam tu? Aku tak pnah lpekan org yg pnah aku syg lhaa. Kalau bleh, nak je aku jmpe dyeorg sume mntak maaf, merayu and mlutut spye jgan ade bnci lagi. 


Sumpah aku x leh trime org yg aku syg, mntak lpekan die slamnye. Kononnye tak nk trikat. Aku snggup bktikan yg aku akn brubah. Prcyelhaa. Aku skrang super trtkan. Aku tak kuat. Aku nak bnde ny setel dgan pndamaian. Jadi mcam dlu. Ye aku tahu mmg susah tapi cube lha. Kau x nak cube punn. MAaflhaaa, sumpah aku super trtekan. Aku msih mude. Org ckap zman rmaje pling best tp lain plak bg aku. Pling worst lha kalau mcam ni je. Brtrusan smpai aku mati. Aku x suke lha ckap psal mati2 ni. Hishhhhhh, aku trtekan. Maaflha atas ape yg aku tulis ni. Mngkin kau akn ckap aku kecoh buat entry ni tapi apepun 
AKU MINTAK MAAF!! 



Ape lagi yg aku bleh buat? Hnye maaf and prubhan yg bkal aku buat. Ingtlha, sjhat2 aku ni, aku msih ade prasaan and ade budi pkrti lagi. Msih ade nilai2 murni yg trdpat dlam dri aku. Meskipun aku pnah buat mcam2 smpai kau tak tahan, tapi ingatlha jgn mngkiri janji. Aku bkan nk mngongkong tapi entahlhaa. Aku tahu kite bkan Nabi Muhammad S.A.W tpi kite umatnye. Kene ikut cntoh dri die. Ampunknla org tu. Bagi mereke peluang, bgi mereke cannnn :(



P/s : 
A : Hello assalamualaikum. Sye nak tnye, sye brade kat mne skrang ni? Ape yg sye buat kat sini? Sye sesat. Bleh awak bntu sye untuk balik? Sye bdak kmpung, xde duit. Sye x hndsome and keras kple. Sye x sempurne. Klau sye dkat dgan awak, sye akn slalu tlong. Bleh tlong sye x?


? : Wassalam. Knape call2 ni? Awak ni sape? Ouhh, yg pnah buat sye mcam2 tu ek? Ouhhh maaflha. Sye x bleh. Sye ade mcam2 nak buat. Bagi sye ruang yg luas bleh x? Syg x bleh dpkse. Klau pkse bleh tmbul prasaan bnci. Harap faham.


A : Maaflha atas ape dah jadi. Sye akn bg awak ruang yg luas untk tenang. Ye sye thu syg x bleh dpkse. Tpi, bleh x tlong bwak sye kluar dari sini? Sye sesat ni. Awak jelha yg bleh tlg sye.


? : TUTTTTTTTTTTT........TUTTTTTTTTTTT.......


A : Hello, HELLOOOOO! Where are you? Please i'm lost :(


'Cause Now I Pay The Price'


Tuesday, 13 December 2011

Seseorang Seperti Awak !


Jom sing-a-long lagu ny..

Adele - Someone Like You

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."


*dah habis nyanyi, bce story kat bwah ny..*




Assalam. Yeee, smestnye sye sdng sad-ing. You know why? Hmmm, actually sye pun tak thu. Haha, bleh plak kan? Maybe tension kot cause mcam2 dah blaku. Entahle, mybe ny blsan untuk sye cause pnh lukekan n skitkn hati mereke yg pnah syg dkat sye sblum ni. Yaaaa, mnusie mne yg x pnah buat silap kan? Klau nk flashback blik, mmg scre auto air mte ni meleleh arr. Haha, forget it. Hmmm, lagu blog ny tak bleh bla kan? Someone Like You by Adele. Actually, sye mmg ske Adele ny. Walaupn dye agak CHUBBY skit tp sore dye mmg sedaplha. *okehh, sje crite nak hlng rse sdih :(*




P/S : Hye awak. Sye ingat lagi time sye lukekan/musnhkn hati awak. Actually time tu mmg ssh sye nak trangkan ape yg trjadi. Yelha, agak kelam kabut kan time tu. Sye ingat lagi time awak pkai ray-ban sbb nak cover dpan sye. Fkir sye tak thu agknye yg awak nangis? Comel gler kot time tu. Dgan rmbut awak yg pnjng tu. Hmm, now kan, sye ttbe rndu dkat awak. Sye sdih sngat sbb ade org tu, slalu buat sye sdih smpai sye kne pkai ray-ban ny time nak kluar. Mate bngkak kut!Malula kan llki nangis? Takpe lha. So kan, sye kne redha dgan org tu. Dah bnyak bnde sye hlng. Dah bnyk kali sye buat bnde bdoh sbb sye syg sngat dkat dye. Mcam sye syg awak dulu-2. And lastly, sye hrap awak bce lha luahan hati sye ni. And kpde org tu kan, Just want to say Thanks sbab buat sye mcam ny. Hargainye sngat2. Take care. Happy Holiday :(








Followers

Total Pageviews

Buff